"Регіонали" ледь не змусили Мартинюка порушити закон

Поділитися
Незважаючи на вимоги депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова почати розгляд законопроекту №7321 про доступ до публічної інформації, віце-спікер Адам Мартинюк відмовився ставити документ на голосування у другому читанні, оскільки він порушував вимоги статті 116 Регламенту.
Незважаючи на вимоги депутата від Партії регіонів Олександра Єфремова почати розгляд законопроекту №7321 про доступ до публічної інформації, віце-спікер Адам Мартинюк відмовився ставити документ на голосування у другому читанні, оскільки він порушував вимоги статті 116 Регламенту.Зокрема, на зауваження Мартинюка про те, що документ не може бути поставлений на розгляд Верховною Радою, оскільки Головне юридичне управління дало кілька негативних зауважень, в тому числі і стосовно того, що законопроект суперечить частині першій статті 116 Регламенту Верховної Ради, "регіонал" Єфремов став вимагати від віце-спікера не дивлячись ні на що поставити законопроект на голосування, аргументуючи тим, що це "дуже потрібний" документ. "Бувають правила, а бувають винятки з правил. От зараз якраз саме такий момент", - заявив Єфремов. У відповідь Мартинюк вимагав "не агітувати його порушувати закон". "Ви не агітуйте мене порушити закон, - сказав Мартинюк, звертаючись до Єфремова. - Доти, поки законопроект не буде приведений у відповідність до ст. 116 регламенту, на голосування я ставити його не буду, не буду порушувати закон", - підкреслив він. Водночас, коли Мартинюк все ж таки вирішив запропонувати депутатам "взяти гріх на себе" за порушення Регламенту і проголосувати за розгляд законопроекту, "за" відповідне рішення проголосувало лише 217 народних обранців. Таким чином, парламент поки що відмовився розглядати проект закону про доступ до публічної інформації, доти, поки він не буде приведений у відповідність до Регламенту.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі