Путін запропонував створити економічний альянс від Владивостока до Лісабона

Поділитися
Володимир Путін запропонував Європі створити економічний альянс, який би простягався від Владивостока до Лісабона. Про це російський прем'єр написав у статті в німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung, приуроченій до його участі в щорічному економічному форумі керівників і топ-менеджерів німецьких компаній.
Володимир Путін запропонував Європі створити економічний альянс, який би простягався від Владивостока до Лісабона. Про це російський прем'єр написав у статті в німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung, приуроченій до його участі в щорічному економічному форумі керівників і топ-менеджерів німецьких компаній.За словами Путіна, криза показала, що економіки ЄС і Росії є вразливими. Росія, за словами прем'єра, все ще дуже залежить від сировинного ринку. Серед мінусів Європи Путін назвав деіндустріалізацію економіки, яка призводить до втрати позицій ЄС на ринку, в тому числі і на ринку високотехнологічних товарів. Щоб змінити ситуацію, на думку Путіна, необхідно чітко використовувати плюси обох економічних систем. Росія може запропонувати Європі ресурси, інвестиційний капітал, нові технології. Окрім того, відзначає Путін, Росія пишається здібностями своїх громадян. Для того щоб підвищити конкурентоспроможність спільної Європи, Путін запропонував ЄС подумати над уніфікацією митних тарифів та технічного регулювання. В якості першого кроку до створення альянсу, вважає Путін, необхідно, щоб ЄС якомога швидше зняла всі питання щодо вступу Росії до Світової організації торгівлі. Окрім того, Путін заявив про необхідність загального управління промисловістю. При цьому прем'єр звернув увагу на те, що торгові марки "Зроблено в Німеччині" або "Зроблено в ЄС" володіють світовою популярністю, а в Росії поки не так багато глобальних брендів. Путін відзначив, що Росія має намір модернізувати свою економіку, в тому числі і за рахунок європейських технологій. Путін запропонував європейцям також подумати над єдиним енергетичним комплексом в Європі і зайнятися популяризацією технічних професій. Прем'єр звернув увагу, що і в Росії, і в ЄС дедалі менше молодих людей йде в інженери. У своїй статті Путін торкнувся і скасування візового режиму між ЄС і Росією. За його словами, таке скасування буде не завершенням, а початком інтеграції Росії і ЄС. Раніше, у жовтні, президент Франції Ніколя Саркозі заявляв, що Росія та ЄС введуть безвізовий режим через 10-15 років. Нагадаємо, раніше чинний президент РФ Дмитро Медвєдєв заявив, що в російському політичному житті виявляються ознаки застою, і це згубно як для правлячої партії, так і для опозиції.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі