Путін про справу Ходорковського: "Злодій повинен сидіти у в'язниці"

Поділитися
"Злодій повинен сидіти у в'язниці", заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін, відповідаючи на питання про другу кримінальну справу Михайла Ходорковського під час «прямої лінії» з громадянами РФ.
"Злодій повинен сидіти у в'язниці", заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін, відповідаючи на питання про другу кримінальну справу Михайла Ходорковського під час «прямої лінії» з громадянами РФ.За словами Путіна, Ходорковського звинувачують у розкраданні на мільярди рублів. Окрім того, додав Путін, є особиста несплата податків. За аналогічний злочин у США пан Медофф отримав 150 років в'язниці. У РФ все набагато ліберальніше, зазначив російський прем'єр. Злочини Ходорковського доведені в суді і він має бути покараний, вважає Путін. Оголошення вироку Михайлу Ходорковському та Платону Лєбєдєву вчора було перенесено на 27 грудня. Колишні співвласники ЮКОСа звинувачуються в розкраданні нафти і легалізації незаконних доходів. Перед самим початком оголошення вироку група відомих політиків Європи та Ізраїлю звернулася до президента Дмитра Медвєдєва, закликавши його довести, що в Росії дотримуються права людини і норми права: «Ви говорили, що розумієте, що місце Росії у світі багато в чому залежить від чіткого виконання правових норм і прав людини. Тому ми вважаємо, що розбір російською судовою владою справ Михайла Ходорковського і Платона Лєбєдєва, розслідування обставин смерті Сергія Магнітського, Анни Політковської, Наталії Естемірової, Станіслава Маркелова, а також справ багатьох інших людей, які домагаються правосуддя у своїй власній країні, дуже впливають на думку міжнародної спільноти з приводу дотримання норм права у Росії». Текст документу опубліковано у Financial Times. Успішне розслідування подібних справ, наполягають автори листа, «стане позитивним сигналом про зміни. Стало б зрозуміло, що Росія дійсно знаходиться на шляху модернізації». Серед інших підписантів звернення — екс-глава МЗС Великобританії Девід Мілібенд, екс-міністри закордонних справ Франції Бернар Кушнер і Юбер Ведрін, колишній радник США з національної безпеки Річард Аллен, губернатор американського штату Нью-Мексико Білл Річардсон. Також до російської влади звернулися російські рок-музиканти. «У нас у зверненні заклик — справедливо розібратися. Грубо кажучи, двічі сидіти за одне і те ж — не зовсім добре», — заявив лідер групи «Акваріум» Борис Грєбєнщиков. Окрім нього, лист підписали рок-музиканти Володимир Шахрін («Чайф»), Костянтин Кінчев («Аліса»), Андрій Макаревич («Машина часу»), Євген Федоров (Tequilajazzz), Олександр Скляр («Ва-Банк'») тощо.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі