Путін: Без СНО Росії доведеться нарощувати ядерний потенціал

Поділитися
Росія буде змушена нарощувати ядерний потенціал, якщо США не ратифікують договір про стратегічні наступальні озброєння, підписаний главами двох держав у квітні 2010 року. Про це прем'єр-міністр Володимир Путін заявив в інтерв'ю телеведучому CNN Ларрі Кінгу.

Росія буде змушена нарощувати ядерний потенціал, якщо США не ратифікують договір про стратегічні наступальні озброєння, підписаний главами двох держав у квітні 2010 року. Про це прем'єр-міністр Володимир Путін заявив в інтерв'ю телеведучому CNN Ларрі Кінгу.

"Це не наш вибір. Ми не хочемо, щоб це відбулося. Але це не загроза з нашого боку. Ми просто хочемо сказати, що це все, що ми очікуємо, якщо не дійдемо згоди", - заявив Путін.

Напередодні Дмитро Медвєдєв у своєму посланні Федеральним Зборам заявив, що "на світ чекають нові перегони озброєнь, якщо не вдасться домовитися про спільну глобальну систему протиракетної оборони". "У найближчі 10 років нас чекає наступна альтернатива: або ми досягнемо згоди щодо протиракетної оборони і створимо повноцінний спільний механізм співпраці, або ж, якщо нам не вдасться вийти на конструктивну домовленість, почнеться новий виток перегонів озброєнь. І нам доведеться приймати рішення про розміщення нових ударних засобів", - сказав Медвєдєв.

Коментуючи президентське послання, помічник Медвєдєва Аркадій Дворкович заявив, що Москва "розраховує, що ратифікація договору щодо СНО пройде найближчим часом". "Ми все-таки розраховуємо на те, що ратифікація пройде. По діям наших американських партнерів ми бачимо, що вони докладають зусиль для того, щоб ратифікація пройшла, роблять для цього максимум необхідного", - сказав Дворкович.

25 листопада сенатор-республіканець від Арізони Джон Кайл повідомив, що, незважаючи на умовляння діючої адміністрації, сенатори не будуть голосувати за договором у сесію "кульгавої качки" - період до початку роботи нового скликання конгресу. Це може стати "смертним вироком" для документа, оскільки у новому складі сенату позиції демократів різко послабшають, а більшість республіканців налаштовані проти ратифікації договору. 13 листопада президент США Барак Обама заявив на зустрічі з Медвєдєвим, що попросить Конгрес прискорити прийняття нового договору.

Угоду про СНО було підписано 8 квітня поточного року у Празі президентами Дмитром Медвєдєвим і Бараком Обамою. Документ передбачає масштабні скорочення стратегічних наступальних озброєнь. Сторони мають намір за сім років скоротити загальну кількість боєзарядів на третину в порівнянні з московським договором 2002 року щодо обмеження стратегічних наступальних потенціалів і більш ніж удвічі знизити граничний рівень для стратегічних носіїв. Договір також передбачає зв'язок між стратегічними оборонними і наступальними озброєннями, а взаємозв'язок ПРО і СНО, на чому наполягали російські переговорники, знайшов відображення у преамбулі документа.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі