Проти компанії дружини Лужкова порушено низку кримінальних справ

Поділитися
Відносно компанії "Інтеко", що належить дружині екс-мера столиці Юрія Лужкова Олені Батуріній, порушено низку кримінальних справ. Як повідомляє LifeNews, предметом розслідування стали земельні ділянки, що призначалися для розміщення іноземних посольств у Москві. Cкандал навколо них розгорівся ще до відставки Юрія Лужкова.
Відносно компанії "Інтеко", що належить дружині екс-мера столиці Юрія Лужкова Олені Батуріній, порушено низку кримінальних справ. Як повідомляє LifeNews, предметом розслідування стали земельні ділянки, що призначалися для розміщення іноземних посольств у Москві. Cкандал навколо них розгорівся ще до відставки Юрія Лужкова.За словами джерела видання, за фактом розкрадання шахрайським шляхом земельних ділянок, що були зарезервовані посольствами Китайської республіки, Індії та Куби порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 159 ("Шахрайство групою осіб в особливо великому розмірі") КК. «Встановлено, що частина земель належить "Інтеко", - сказав він. Для розслідування в Слідчому управлінні СКП у Москві створена особлива група, додало джерело. Влітку генпрокурор Юрій Чайка направив президентові Дмитру Медвєдєву листа, роз'яснивши суть конфлікту: затверджений указом президента ще у 1993 році перелік земельних ділянок для розміщення іноземних представництв відносив ці землі до федеральної власності. Ділянки були передані у власність АТЗТ "Матвеевское". Це акціонерне товариство у свою чергу передав землі ТОВ «Територіальна дирекція "Сетуньская", єдиним засновником якого стала дружина мера Москви. Згідно з останніми розпорядженнями Лужкова в якості мера Москви, там планувалося будівництво комплексу "Сетунь-хіллс". "У результаті цілеспрямованих дій Батуріної О.М. та підконтрольних їй фірм вона стала фактичним власником вищеназваних земельних ділянок", - написав Чайка у листі до президента. Всі матеріали тоді були направлені прокуратурою Москви до управління Слідчого комітету при прокуратурі у Москві. Столична прокуратура направила до Тверського райсуду заяву про визнання розпоряджень незаконними, оскільки вони суперечать Конституції та закону "Про міжнародні договори РФ". Медвєдєв назвав ситуацію "непристойною", доручивши Мінекономрозвитку і Росмайну вжити "вичерпних заходів, включаючи суд". Олена Батуріна спробувала вирішити суперечку відповідними листами Медвєдєву і Чайці: вона наполягала на тому, що землю придбала законно.

За матеріалами Граней.ру, LifeNews

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі