Президент Іраку відмовився підписати указ про страту Таріка Азіза

Поділитися
Президент Іраку Джаляль Талабані сьогодні заявив, що відмовляється підписати указ про приведення у виконання смертного вироку 74-річному Таріку Азізу - одному з найближчих сподвижників Саддама Хусейна.
Президент Іраку Джаляль Талабані сьогодні заявив, що відмовляється підписати указ про приведення у виконання смертного вироку 74-річному Таріку Азізу - одному з найближчих сподвижників Саддама Хусейна.У жовтні суд в Багдаді засудив Азіза до смертної кари. Талабані сказав в інтерв'ю французькому телеканалу France-24, що прихильно ставиться до Азіза, тому що той є не тільки "іракським християнином", але і "людиною похилого віку". Тарік Азіз здався американським військам у квітні 2003 року - через місяць після початку іноземного вторгнення в Ірак. Тарік Азіз був близьким соратником Саддама Хусейна, із 1979 року займаючи високі пости в уряді Іраку. Навесні 2003 року після початку військової кампанії в Іраку Тарік Азіз добровільно здався військам коаліції. З 2003 року Азіз кілька разів поставав перед судом і був засуджений до тривалих термінів тюремного ув'язнення за злочини, скоєні під час правління Саддама Хусейна. Черговий суд над Азізом завершився 26 жовтня винесенням йому смертного вироку. За законодавством Іраку, після того, як тільки вирок буде схвалений президентською радою країни, він має бути приведений у виконання протягом місяця.

За матеріалами Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі