Президент Афганістану підтвердив факт таємних переговорів з «Талібаном»

Поділитися
Президент Афганістану Хамід Карзай підтвердив факт таємних переговорів з лідерами радикального руху «Талібан». За його словами, зустрічі проводяться для прискорення мирного процесу.
Президент Афганістану Хамід Карзай підтвердив факт таємних переговорів з лідерами радикального руху «Талібан». За його словами, зустрічі проводяться для прискорення мирного процесу.Факт переговорів Карзай підтвердив під час шоу Ларі Кінга, яке виходить на телеканалі CNN. «Мова не йде про регулярні офіційні контакти, а скоріше про неформальне особисте спілкування, яке триває ось вже деякий час», - визнав афганський президент. Як зазначив Карзай, «ми спілкуємося з "Талібаном", як із співвітчизниками». «Представники "Талібану" - афганці, вони сини афганської землі, їх підштовхнули до насильства різні фактори, які знаходяться за межами їхнього контролю... Ми хочемо, щоб вони повернулися до своєї країни, - сказав президент. - Вони, як діти, які втекли від своєї сім'ї. А сім'я повинна спробувати повернути їх». Нагадаємо, про таємні переговори афганської влади і «Талібану» 6 жовтня повідомила американська газета Washington Post. Видання при цьому посилалося на власні джерела. За їхніми даними, більше року тому «таліби» і представники адміністрації афганського президента Хаміда Карзая вже зустрічалися у Саудівській Аравії. Однак ці переговори не принесли результатів. Нагадаємо, на початку вересня афганський президент запропонував «Талібану» припинити збройну боротьбу, а також приєднатися до мирного процесу, сівши за стіл переговорів.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі