Посуха може підстебнути інфляцію в Росії

Поділитися
Висока температура, яка викликала посуху в центральних регіонах Росії, може підстьобнути інфляцію у РФ цього року. Про це заявив заступник голови Мінекономрозвитку Андрій Клепач. Він також додав, що вплив аномальної спеки позначиться на темпах зростання споживчих цін не раніше вересня - листопада.
Висока температура, яка викликала посуху в центральних регіонах Росії, може підстебнути інфляцію у РФ цього року. Про це заявив заступник голови Мінекономрозвитку Андрій Клепач. Він також додав, що вплив аномальної спеки позначиться на темпах зростання споживчих цін не раніше вересня - листопада.За його словами, все буде залежати від урожаю цього року. Раніше президент Російського зернового союзу Аркадій Злочевський висловив думку, що посуха може додати півтора - два процентних пункти до урядового прогнозу на поточний рік у 6-7 відсотків. Практично такий же прогноз дає Російський зерновий союз: посуха може розігнати інфляцію в Росії через подорожчання продукції тваринництва. "Поточне зростання цін на зерно практично не відбивається на собівартості хлібопечення, а відбивається на собівартості тваринницької продукції. В основному зростання цін відбувається на фуражні культури. Зростання цін на тваринницьку продукцію може підстебнути інфляційні процеси", - сказав на прес-конференції голова Російського зернового союзу Аркадій Злочевський. Згідно з даними Мінсільгоспу РФ, через посуху загинули посіви на площі в 9,6 млн. гектарів - це приблизно п'ята частина посівних земель. Міністр сільського господарства Ірина Скринник минулого тижня була змушена знизити прогноз валового збору зернових у 2010-2011 рр. на 5,7%.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі