Помер спецпредставник США в Афганістані й Пакистані Річард Холбрук

Поділитися
© fotki.yandex.ru
Високопоставлений американський дипломат - спецпредставник США в Афганістані й Пакистані - Річард Холбрук помер у віці 69 років, повідомили американські ЗМІ ввечері в понеділок, 13 грудня. Очікують, що найближчим часом Держдепартамент США опублікує спеціальну заяву в зв'язку зі смертю Холбрука.
Високопоставлений американський дипломат - спецпредставник США в Афганістані й Пакистані - Річард Холбрук помер у віці 69 років, повідомили американські ЗМІ ввечері в понеділок, 13 грудня. Очікують, що найближчим часом Держдепартамент США опублікує спеціальну заяву в зв'язку зі смертю Холбрука. Річард Холбрук був у п'ятницю, 10 грудня, екстрено госпіталізований в одну з лікарень Вашингтона з розривом аорти. 11 грудня дипломату, стан якого лікарі оцінювали як критичний, була зроблена операція. Річарда Холбрука протягом декількох десятків років уважали одним з найвпливовіших американських дипломатів. Він, зокрема, був одним з авторів Дейтонських мирних угод, укладених у 1995 році для вирішення озброєного конфлікту в Боснії й Герцеговині, за що був номінований на Нобелівську премію миру. У 1999-2001 роках Холбрук обіймав посаду посла США в ООН. Після приходу в Білий дім Джорджа Буша Холбрук тимчасово залишив держслужбу, зайнявшись бізнесом і участю в благодійних проектах. Проте в січні 2009 року, після того, як пост президента зайняв Барак Обама, Холбрук був призначений на посаду спеціального представника США в Пакистані й Афганістані.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі