Пляжі Єгипту вирішили знову закрити

Поділитися
Губернатор провінції Південний Синай в Єгипті Мухаммед Шоша прийняв несподіване рішення знову закрити практично все узбережжя Червоного моря на найпопулярнішому курорті Шарм-ель-Шейху для купання і підводного плавання.
Губернатор провінції Південний Синай в Єгипті Мухаммед Шоша прийняв несподіване рішення знову закрити практично все узбережжя Червоного моря на найпопулярнішому курорті Шарм-ель-Шейху для купання і підводного плавання.Про губернаторське рішення, що набрало чинності з середи, пізно ввечері у вівторок була проінформована національна палата дайвінгу і морських розваг. Шоша не пояснив конкретних причин прийнятого рішення, лише підкресливши, що це робиться для безпеки туристів та їхнього захисту від нападів акул. Влада Південного Синая заборонила підводні занурення і купання у 26-ти районах узбережжя Шарм-ель-Шейха. Як і раніше, купатися і займатися дайвінгом та снорклінгом можна лише у шести районах: бухтах Наама-Бей, Набк, Шарм-ель-Мая, Рас-Ум-Сід, Акуляча бухта, Рас-Гаміль. При цьому на всіх дозволених пляжах і в зонах занурення продовжують діяти суворі правила, при недотриманні яких пляжі будуть негайно закриватися, а порушники - готелі та дайвінг-центри - позбавлятися ліцензій і виплачувати величезні штрафи, не виключена і кримінальна відповідальність. Зокрема, для купання повинна бути виділена спеціальна територія, огороджена канатами і буйками, глибина води в цих місцях не повинна перевищувати двох метрів. На всіх пляжах повинні постійно перебувати рятувальники на швидкісних катерах з усим необхідним спецодягом, у тому числі медичні працівники. Окрім того, на пляжах Шарм-ель-Шейха в обов'язковому порядку розміщують спостережні вежі висотою 5-6 метрів, на яких протягом усього світлого часу доби будуть знаходитися чергові та відслідковувати можливу появу акул. Дайверам як і раніше суворо заборонено годувати риб. На початку грудня у районі Шарм-ель-Шейха було зафіксовано п'ять нападів акул на відпочиваючих, після чого пляжі були закриті на невизначений термін. Раніше подібні інциденти відбувалися у Шарм-ель-Шейху вкрай рідко, пляжі в цих місцях вважалися абсолютно безпечними. Єгипетська влада за допомогою іноземних фахівців продовжує з'ясовувати причини агресивної поведінки акул. Окрім того, вивчаються і можливі засоби додаткового захисту від морських хижаків. Зокрема, італійська компанія запропонувала використовувати електромагнітний щит для відлякування хижих риб від берегів курорту.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі