Перес вважає, що Україна могла б бути хорошим посередником в арабо-ізраїльському конфлікті

Поділитися
Україна могла б використовувати свої відносини з арабськими країнами для посередництва у врегулюванні арабо-ізраїльського конфлікту, вважає президент Ізраїлю Шимон Перес.
Україна могла б використовувати свої відносини з арабськими країнами для посередництва у врегулюванні арабо-ізраїльського конфлікту, вважає президент Ізраїлю Шимон Перес.«Я знаю, що в України дуже хороші взаємини з багатьма арабськими країнами і, на нашу думку, це дуже розумна політика, тому що ми також хотіли б бути друзями і підтримувати дружні, добросусідські відносини з багатьма із них. І оскільки у нас дуже погані відносини (з арабськими країнами), Україна може говорити з обома сторонами і це, мабуть, могло б бути великим плюсом», - сказав він на спільній із президентом України Віктором Януковичем прес-конференції в середу, 24 листопада, у Києві. При цьому Перес нагадав, що Україна неодноразово озвучувала свою позицію з приводу миру і врегулювання конфлікту на Близькому сході. «І, звичайно, будівництво Палестинської державності та створення миру між нами і нашими палестинськими сусідами могло б бути вагомим внеском з боку України у цей процес», - резюмував він. При цьому Перес, відповідаючи на запитання журналіста про можливість конфлікту між Ізраїлем і Ліваном, підкреслив, що Ізраїль не має претензій до цієї країни. «У нас немає конфлікту з Ліваном....У нас немає жодних претензій до цієї країни», - зазначив він. Янукович у свою чергу заявив, що Україна зацікавлена в ізраїльському досвіді в питаннях безпеки, зокрема при організації масових заходів. «Те, що стосується проведення Євро-2012 в питаннях безпеки - вони (питання безпеки) є пріоритетними для України. Ми несемо зобов'язання перед світовим суспільством за те, щоб цей чемпіонат був проведений на високому, належному рівні безпеки. Тому той досвід, який є в держави Ізраїль у цих напрямках, він дуже цікавий, він специфічний», - підкреслив президент України. За його словами, Україні були необхідні такі домовленості, і вони досягнуті під час переговорів з ізраїльською делегацією на чолі з президентом Пересом у середу в Києві.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі