Парфьонов: Російське телебачення займається виключно обслуговуванням влади

Поділитися
Російське телебачення повністю втратило здатність об'єктивно інформувати про ситуацію в країні і займається лише обслуговуванням влади. Про це заявив журналіст Леонід Парфьонов на церемонії вручення йому премії імені Владислава Лістьєва.
Російське телебачення повністю втратило здатність об'єктивно інформувати про ситуацію в країні і займається лише обслуговуванням влади. Про це заявив журналіст Леонід Парфьонов на церемонії вручення йому премії імені Владислава Лістьєва.За словами Парфьонова, після того, як відбулося "одержавлення" телебачення, теми для репортажів "остаточно поділилися на прохідні по ТБ і непрохідні по ТБ", а "за всяким політично значущим ефіром вгадуються цілі і завдання влади, її настрої, ставлення, її друзі та вороги". "Вища влада постає дорогим небіжчиком: про неї тільки добре або нічого", - сказав журналіст. За його словами, нинішні телевізійні новини "це не новини, а старості" ("не новости, а старости"), а інформація - "не інформація зовсім, а владний піар чи антипіар". Парфьонов порівняв сучасне російське телебачення з радянським, назвавши їхніми загальними рисами те, що "репортажі підміняє протокольна зйомка "зустріч у Кремлі". За словами Парфьонова, у даний час співробітник телебачення більше схожий не на журналіста, а на чиновника, оскільки "для кореспондента федерального телеканалу вищі посадові особи - не ньюсмейкери, а начальники його начальника", яким не можна задавати питання на гострі теми. На завершення свого виступу Парфьонов наголосив: "Я не маю права звинувачувати нікого з колег, сам ніякий не борець і від інших подвигів не чекаю. Але треба хоч назвати речі своїми іменами". Премія імені Владислава Лістьєва присуджується людині, проекту або команді, які стали явищем року у вітчизняному телебаченні. Вона була започаткована Фондом "Академія російського телебачення" та Першим каналом у квітні 2010 року. Премію присуджують "за власний погляд". Її грошовий еквівалент становить один мільйон рублів. Промова Парфьонова - не перша за останній час виступ лауреата російської телевізійної премії, в якому піддаються критиці інститути, які цю премію заснували. Так, у вересні скандалом обернулося вручення премії Російської телеакадемії ТЕФІ. Володар спецпризу Олег Дорман відмовився від бронзової статуетки. Продюсер фільму від імені Дормана заявив, що "серед членів Академії - люди, які зневажають публіку і які зробили телебачення головним фактором моральної і суспільної катастрофи, що сталася за 10 останніх років".

За матеріалами Lenta.ru, Грани.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі