ООН: США розв'язали кібер-війну проти Wikileaks

Поділитися
Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей назвала розвиток подій, пов'язаних із WikiLeaks, кібер-війною. Вона заявила, що в цілому заходи щодо цього інтернет-проекту і його засновника можна назвати «спробою ввести цензуру» на публікацію інформації.
Верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей назвала розвиток подій, пов'язаних із WikiLeaks, кібер-війною. Вона заявила, що в цілому заходи щодо цього інтернет-проекту і його засновника можна назвати «спробою ввести цензуру» на публікацію інформації.«Те, що відбувається зараз - це кібер-війни», - сказала Наві Піллей на прес-конференції в Женеві. Вона підкреслила, що справа, пов'язана з WikiLeaks, ставить безліч складних питань щодо балансу між правом людей на отримання вільної інформації і необхідністю захисту національної безпеки і порядку. Верховний комісар вважає, що ці делікатні питання, пов'язані зі співвідношенням прав і цінностей, повинні вирішуватися судом. Наві Піллей наголосила, що засновнику WikiLeaks не були пред'явлені звинувачення, пов'язані з витоком інформації. У цьому зв'язку вона висловила стурбованість з приводу тиску, що чиниться на комерційні компанії, в тому числі банки, кредитні компанії та Інтернет-провайдери, яких змушують закривати кредитні лінії для пожертвувань на користь Wikileaks, а також припиняти хостинг веб-сайту компанії. «Поки не зрозуміло, чи є ці окремі заходи, прийняті приватними установами, прямим порушенням зобов'язань держав забезпечувати повагу права на свободу висловлювань», - сказала Верховний комісар. Але, «в цілому вони можуть бути витлумачені як спроби ввести цензуру на публікацію інформації, що потенційно порушує право WikiLeaks на свободу вираження поглядів», - сказала головний правозахисник ООН. Вона додала, що якщо WikiLeaks здійснила якийсь незаконний акт, то ця компанія і її засновник мають переслідуватися в рамках правової системи, а не за допомогою тиску і залякувань, в тому числі з боку третіх сторін. Наві Піллей сказала, що поки немає ясності щодо того, хто стоїть за кібератаками і контратаками. Тим не менше, у Верховного комісара ці дії викликають занепокоєння, оскільки виникає питання, наскільки ефективно відповідні держави забезпечують права засновника WikiLeaks вільно обмінюватися інформацією, як це передбачено у статті 19.2 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі