Німеччина підвищує пенсійний вік

Поділитися
Кабінет міністрів Німеччини в середу, 17 листопада, схвалив підвищення пенсійного віку з 65 до 67 років з 2012 року. Відповідний документ підготувала міністр праці Урсула фон дер Ляєн, повідомляє «Голос Росії» з посиланням на телеканал N-24.
Кабінет міністрів Німеччини в середу, 17 листопада, схвалив підвищення пенсійного віку з 65 до 67 років з 2012 року. Відповідний документ підготувала міністр праці Урсула фон дер Ляєн, повідомляє «Голос Росії» з посиланням на телеканал N-24.У звіті міністра, зокрема, зазначено, що для такого рішення є всі передумови. У даний час зайнятість серед 60-65-літніх німців підвищилася до 38% і в середньому збільшилася майже удвічі за минулі 10 років. Уряд вважає, що ця тенденція збережеться і до 2012 року, і запровадження пенсійного віку у 67 років стане просто необхідним. Відповідно до звіту міністра, у разі якщо збережеться позитивна економічна кон'юнктура, то до 2024 року пенсії підвищаться приблизно на 29% - у середньому на 1,9% на рік. Розмір базової пенсії у людини, яка пропрацювала приблизно 45 років, підвищиться з нинішніх 1224 до 1584 євро. Додамо, що пенсійна реформа викликала в Німеччині хвилю критики, зокрема, профспілки закликають уряд відмовитися від цього рішення. Тим часом, європейські експерти не виключають, що в найближчі 20-30 років у країнах Західної Європи відбудеться подальше збільшення юридичного пенсійного віку. Про це в інтерв'ю «Росбалту» розповів автор книги «Пенсії в Європі, європейські пенсії», дослідник при факультеті політології італійського Болонського університету Давід Наталі. «Але це не означає, - зазначив він, - що всі європейці будуть зобов'язані працювати аж до досягнення 70 років, оскільки справжній пенсійний вік, як правило, значно нижчий за юридичний». У той же час, за його словами, очевидно, що старіння населення призведе до фінансових перевантажень пенсійної системи, а, значить, збільшення пенсійного віку може стати способом залучити більше доходів в систему». Нагадаємо, раніше канцлер ФРН Ангела Меркель підтримала ініціативу французького президента. Вона заявила, що громадяни Німеччини, також як і Франції, мають дивитися правді в обличчя. «Правда полягає в тому, що люди стали жити довше», - заявила канцлер ФРН в інтерв'ю французькому телеканалу France 2.

За матеріалами «Голоса России»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі