НБУ: Банки порушують терміни резервування валюти від нерезидентів

Поділитися
Національний банк Україна (НБУ) попереджає комерційні банки про необхідність правильно відображати весь строк резервування коштів в іноземній валюті, залучених від нерезидентів, оскільки регулятором були виявлені факти його порушення.
Національний банк Україна (НБУ) попереджає комерційні банки про необхідність правильно відображати весь строк резервування коштів в іноземній валюті, залучених від нерезидентів, оскільки регулятором були виявлені факти його порушення.Про це йдеться в листі регулятора банкам №47-412/7818-19951 від 11 листопада, текст якого є у розпорядженні «ДТ». «За результатами аналізу дотримання банками вимог Правил резервування коштів за залученими уповноваженим банком депозитами і кредитами (позиками) в іноземній валюті від нерезидентів... виявлені факти неправильного відображення банками періоду резервування, протягом якого кошти, що резервуються, повинні зберігатися на окремому рахунку в Національному банку», - йдеться в листі НБУ. У НБУ нагадують, що згідно з вимогами, комбанки зобов'язані резервувати кошти за кожною здійсненою ними операцією на повний термін (кількість днів) залучення банком коштів в інвалюті від нерезидента. Зокрема, термін залучення банком депозиту, кредиту (позики) в іноземній валюті від нерезидента розпочинається з дати отримання коштів. Останній же день є датою фактичного виконання банком зобов'язань за відповідним договором. «Враховуючи зазначене, банки повинні забезпечити належний контроль за складанням Довідки та дотриманням термінів резервування коштів в іноземній валюті від нерезидентів відповідно до вимог», - підкреслюють у регуляторі. Нацбанк попереджає, що в разі виявлення фактів порушення при складанні такої довідки і недотримання термінів резервування коштів в інвалюті, до банків або до їхніх керівників регулятор буде застосовувати «адекватні заходи впливу». Національний банк зобов'язав банки перераховувати до резервів 20% від залучених в інвалюті кредитів і депозитів від нерезидентів на термін не більше 183 календарних дні з 1 жовтня. Раніше, із травня 2010 року, НБУ ввів обов'язкове резервування на спецрахунку в Нацбанку 100% суми обов'язкових резервів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі