НАТО продовжить нічні антиталібські рейди

Поділитися
НАТО продовжить операції проти талібів в Афганістані у нічний час, незважаючи на заперечення уряду, в тому числі президента Хаміда Карзая.
НАТО продовжить операції проти талібів в Афганістані у нічний час, незважаючи на заперечення уряду, в тому числі президента Хаміда Карзая.Представник НАТО повідомив, що ці операції, які в основному проводяться спеціальними військами США, є частиною тактики міжнародних сил в Афганістані щодо боротьби з бойовиками. Повідомляється, що в результаті таких нічних рейдів за останні три місяці були вбиті понад 350 лідерів повстанців. Ці операції стали також основною причиною розбіжностей між силами НАТО в Афганістані та Хамідом Карзаєм, який піддав їх критиці через те, що в результаті них були жертви і серед мирного населення. Нагадаємо, представник Міністерства оборони США Джеф Моррелл заявляв, що передання контролю за безпекою в Афганістані місцевим силам до 2014 року є метою США, однак, це - не кінцева дата виведення іноземних військ з країни. Нагадаємо, міністр оборони Франції Ален Жюппе заявив, що вважає Афганістан «пасткою» для іноземних солдатів, і що Париж не має наміру залишати в цій країні свої війська на невизначений термін. Вищі військові керівники США також висловилися за передання у 2014 році афганським силам контролю за безпекою в Афганістані. Міністр оборони Роберт Гейтс і голова Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США Майк Маллен заявили, що вважають цю дату цілком реальною. Раніше президент Афганістану Хамід Карзай заявляв, що до 2014 року Кабул буде не в змозі забезпечити порядок у країні.

За матеріалами «Радіо Свобода»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі