На СТБ намагаються "вижити" активіста руху «Стоп цензурі»

Поділитися
© day-by-day.od.ua
Журналісту СТБ Осману Пашаєву запропонували перейти з посади спеціального кореспондента "Вікна-новини" на посаду диспетчера, розшифровувача відеокасет або спеціаліста з документообігу. Про це Пашаєв розповів "Українській правді".

Журналісту СТБ Осману Пашаєву запропонували перейти з посади спеціального кореспондента "Вікна-новини" на посаду диспетчера, розшифровувача відеокасет або спеціаліста з документообігу. Про це Пашаєв розповів "Українській правді".

"Мене попередили 29 вересня про моє скорочення з 1 грудня у зв'язку з ліквідацією департаменту інформаційно-аналітичного мовлення", - сказав він.

За словами журналіста, це передбачало, що всіх журналістів, які працювали в департаменті інформаційно-аналітичного мовлення, переводять в інший департамент.

"Тобто звільняються усі  і приймаються в інший департамент, крім мене і випускаючого редактора Маргарити Трубачової", - сказав він.

"Фактично це винятково звільнення мене і Трубачової. Трубачову використали ще при звільненні ранкових новин проти Людмили Маркіз, яка опиралася будь-якій цензурі впродовж років. Трубачову тоді перевели на місце Маркіз. Тепер, щоб не виглядало, що звільняють винятково мене, за компанію звільняють Трубачову", - додав журналіст.

Пашаєв зазначив, що голова правління "ММЦ СТБ" Володимир Бородянський особисто йому сказав: "Або погоджуйся звільнятися за власним бажанням, або будеш звільнений, тому що ліквідують департамент".

Тепер, за словами Пашаєва, йому пропонують кілька посад на каналі: диспетчер центрального диспетчерського відділу, фахівець з розшифровки відеокасет, фахівець з документообігу департаменту управління персоналом.

"З тих пропозицій, які мені надійшли, мені всі подобаються, але я поки не маю посадових інструкцій щодо них. У принципі, мені подобається бути спеціалістом з розшифровування відеокасет. "Вікна" - найстарші новини, і більшість його архівів зберігаються на касетах, які ніхто не оцифровував, а молоді журналісти навіть не знають, що там", - сказав він.

Нагадаємо, Пашаєв є керівником київського відділення профспілки "Медіа-Фронт", а також членом координаційної ради "Стоп цензурі".

За матеріалами: Українська правда

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі