МЗС України: Частину високозбагаченого урану перед Новим роком вивезли до Москви

Поділитися
Україна вивезла зі своєї території значну частину високозбагаченого урану в рамках домовленостей зі США. Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин.
Україна вивезла зі своєї території значну частину високозбагаченого урану в рамках домовленостей зі США. Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин.За його словами, у четвер, 30 грудня, спеціальним рейсом з Харкова до Москви був доставлений вантаж високозбагаченого урану з Харківського фізико-технічного інституту. "Цим кроком Україна виконує свої зобов'язання, взяті президентом Віктором Януковичем у рамках домовленостей з президентом США Бараком Обамою про те, що до кінця 2010 року наша країна вивезе зі своєї території значну частину високозбагаченого урану", - повідомив Волошин. Він додав, що в цій ситуації президент, влада і дипломатія продемонстрували, що Україна "вміє не лише давати слово, але і його тримати". 14 квітня в ході візиту Януковича до США були досягнуті домовленості щодо поступового вивезення з території України високозбагаченого урану з наданням їй фінансової і технічної допомоги. Було оголошено, що Україна готова позбутися високозбагаченого урану до 2012 року.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі