МЗС: Україна закликає Північну й Південну Кореї не допустити ескалації напруги в Північно-Східній Азії

Поділитися
Україна закликає Північну і Південну Кореї не допускати ескалації напруги в Північно-Східній Азії. Про це йдеться в заяві МЗС України з приводу перестрілки між Корейською Народно-Демократичною Республікою (Північна Корея) і Республікою Корея (Південна Корея) поблизу Північної розмежувальної лінії в Жовтому морі.
Україна закликає Північну і Південну Кореї не допускати ескалації напруги в Північно-Східній Азії. Про це йдеться в заяві МЗС України з приводу перестрілки між Корейською Народно-Демократичною Республікою (Північна Корея) і Республікою Корея (Південна Корея) поблизу Північної розмежувальної лінії в Жовтому морі. «Україна закликає сторони до помірності й стриманості в діях з метою недопущення подальшої ескалації конфлікту. Україна сподівається, що сторони зроблять конструктивні кроки, спрямовані на якнайшвидшу нормалізацію відносин, що буде сприяти загальній стабілізації на Корейському півострові та в регіоні Північно-Східної Азії», - йдеться в заяві. Також у МЗС зазначили, що в Україні «з глибоким занепокоєнням сприйняли факт збройного зіткнення між Корейською Народно-Демократичною Республікою і Республікою Корея 23 листопада 2010 у Жовтому морі». «Цей інцидент створює загрозу стабільності й безпеці всього регіону, а його подальший розвиток може завдати серйозної шкоди перспективам продовження міжкорейського діалогу в мирному ключі, зокрема, щодо відновлення шестисторонніх переговорів», - уважають в українському МЗС. Як було повідомлено раніше, 23 листопада близько 7:30 за київським часом армія КНДР провела артобстріл одного з південнокорейських прикордонних островів - Енпхендо - з населенням близько 1,3 тисячі людей. У відповідь на артобстріл Південна Корея відкрила вогонь із самохідних гаубиць і підняла в повітря винищувачі F-16. Однак, за версією влади КНДР, Південна Корея першою почала артилерійський обстріл території Північної Кореї, випустивши по позиціях КНДР кілька десятків артилерійських снарядів. У Південній Кореї загальна кількість жертв обстрілу острова Енпхендо за станом на середу, 24 листопада, становила 4 особи, ще більше 10 отримали поранення.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі