Мулла Омар: «Талібан» в Афганістані перемагає

Поділитися
«Талібан» незабаром переможе у війні в Афганістані. Про це заявив лідер руху мулла Омар у своєму зверненні з нагоди закінчення священного для мусульман місяця Рамадан.
«Талібан» незабаром переможе у війні в Афганістані. Про це заявив лідер руху мулла Омар у своєму зверненні з нагоди закінчення священного для мусульман місяця Рамадан.На думку мулли Омара, присутність в Афганістані військовослужбовців США та інших країн НАТО «виявилася провальною». Він підкреслив, що перемога «ісламської нації над невірними, які вторглися до країни, близька як ніколи». При цьому мулла Омар закликав президента США Барака Обаму вивести війська з Афганістану «без жодних умов і якомога швидше». У даний час в Афганістані знаходяться близько 150 тисяч військовослужбовців НАТО. Але планується, що у разі поліпшення ситуації в країні у 2011 році має розпочатися виведення цих військ. Зроблену напередодні заяву було оприлюднено джихадистськими веб-сайтами і американською організацією SITE Intelligence Group, яка займається пошуками терористів і войовничих ісламістів. Відзначимо, у липні мулла Омар закликав бойовиків до вбивств мирних жителів, які співпрацюють з іноземними військами. Лідер талібів також рекомендував польовим командирам проводити активний пошук і вербування людей, у яких є доступ до іноземних військових баз з метою отримання потрібної інформації. Мулла Мохаммад Омар - засновник і керівник руху «Талібан». У даний час він переховується в пакистанському місті Карачі. Омар уникає публічності, відомо лише про дві його зустрічі з представниками немусульманського світу, коли представник ООН і посол Китаю в Пакистані вмовляли муллу видати бен Ладена. Лідер талібів відмовився це зробити. Раніше повідомлялося, що у квітні 2010 року через посередників мулла Омар звернувся із посланням до миру. За його словами, керівництво талібів прагне досягнути трьох головних цілей: повернути до Афганістану закони шаріату, домогтися відходу з країни всіх іноземців і відновити безпеку.

За матеріалами Бі-Бі-Сі, Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі