Муфтій: Москва - локальний район проживання мусульман

Поділитися
Голова духовного управління мусульман азіатської частини Росії, співголова Ради муфтіїв Росії Нафігула Хазрат Аширов заявив, що «мусульман у Москві сьогодні настільки багато, що якщо їх помістити в якийсь окремий квартал, це буде, напевно, не квартал, а цілий округ».
Голова духовного управління мусульман азіатської частини Росії, співголова Ради муфтіїв Росії Нафігула Хазрат Аширов заявив, що «мусульман у Москві сьогодні настільки багато, що якщо їх помістити в якийсь окремий квартал, це буде, напевно, не квартал, а цілий округ».Відповідаючи на запитання радіостанції «Русская служба новостей» про можливість появи ву Москві мусульманських кварталів, Аширов зазначив: «в цьому немає сьогодні необхідності, тому що мусульмани практично у всіх районах міста Москви сьогодні живуть у досить великій кількості і можуть в кожному окремо взятому районі міста Москви, якщо виходити з реальних потреб, які, на жаль, сьогодні не враховуються, вони можуть будувати свої мечеті, відкривати халяльні магазини, дитячі сади і всю іншу інфраструктуру, яку державний закон дозволяє». Муфтій, втім, не вважає, що потрібно створювати якісь анклави. «Навіщо нам себе замикати в якийсь локальний район, якщо ми живемо по всій території міста Москви? Місто Москва - це місто всіх народів Російської Федерації, в тому числі і татар, які проживають тут із часів Чингісхана. На сьогоднішній день при тій кількості мусульман, які проживають у Москві, необхідність у якихось локальних районах відпадає. Сьогодні сама Москва є локальним районом проживання значної кількості мусульман», - зазначив муфтій.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі