Маршрутники погрожують акціями протесту

Поділитися
Голова Всеукраїнської асоціації автоперевізників України (ВААП) Віталій Рева заявив, що автоперевізники не виключають проведення акцій протестів у випадку відсутності реакції місцевої влади на необхідність підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі.
Голова Всеукраїнської асоціації автоперевізників України (ВААП) Віталій Рева заявив, що автоперевізники не виключають проведення акцій протестів у випадку відсутності реакції місцевої влади на необхідність підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі.Рева відзначив, що відповідне рішення ухвалено у п'ятницю, 17 грудня, на загальних річних зборах автоперевізників. «Рішення зборів оформляється зараз, там ціла низка питань», - зазначив він. Зокрема, у рішенні зборів зазначено, що перевізники будуть залежно від вартості палива змінювати і тарифи. «Рішення ухвалено, і питання стоїть так: якщо вони не зреагують - це в основному стосується місцевих органів влади, - то ми змушені будемо проводити протестні акції, тому що за рік тільки в Київській області 8 підприємств стали банкрутами, повністю розвалилися, у 8 районах вже немає навіть автопідприємств», - зазначив голова асоціації. За словами В.Реви, це також зазначено у рішенні зборів. У той же час він підкреслив, що в рішенні про необхідність підвищення вартості на проїзд у маршрутках немає конкретної дати підвищення, оскільки час і розмір підвищення розраховує кожен перевізник окремо. «Вартість проїзду визначає кожен перевізник. Дати немає ніякої, тому що кожен перевізник приймає самостійне рішення, кожен окремо укладає договір із замовником (місцевою владою, - ред.)», - сказав він. За словами голови ВААП, також планується направити відповідні звернення до Кабінету міністрів і міністерств. «Це було рішення річних зборів (про приведення тарифів у відповідність зі зростанням цін на паливо, - ред.), а тепер на підставі цього рішення ми звернемося з відповідним листом на адресу Прем'єр-міністра, Мінінфраструктури, Мінекономіки і попередимо», - сказав Рева. Нагадаємо, на думку експертів, тарифи необхідно підвищувати на 1-2 гривні., бо перевезення стали збитковими, оскільки нинішні тарифи розглядалися, коли вартість палива була нижчою в 2,5 рази. 13 грудня столичні перевізники без дозволу влади почали підвищувати ціни на проїзд.9 грудня три компанії-перевізники, які обслуговують ці маршрути, подали обґрунтування на те, щоб підвищити ціни на 20 маршрутах. Щоправда, за словами голови транспортної комісії Дмитра Олійника, Київрада поки ще не розглянула заявку. «Я розумію їхні аргументи — дорожчає паливо, акумулятори. Так що комісія не буде проти», — вважає Олійник. Як повідомлялося раніше, проїзд у столичних маршрутках може подорожчати у зв'язку з прийняттям нового Податкового кодексу. 18 листопада Верховна Рада підвищила акциз на бензин.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі