LiveJournal заборонив вести блоги дітям

Поділитися
Адміністрація LiveJournal внесла до угоди користувача зміни, згідно з якими блоги не дозволено заводити дітям, які не досягли 13-річного віку.
Адміністрація LiveJournal внесла до угоди користувача зміни, згідно з якими блоги не дозволено заводити дітям, які не досягли 13-річного віку. Щоденники, щодо яких в адміністрації ЖЖ виникне підозра в невідповідності віковому цензу, блокуватимуть без попередження. Користувач зможе знову активізувати свій акаунт, лише довівши, що йому більше 13 років. Вікове обмеження поширюється й на все щоденники, які вже існують. «Ми помітили, що майже ніхто з батьків не дозволяє своїм дітям користуватися сервісом, й оскільки LiveJournal не був призначений для того, щоб ним користувалися діти, ввели такий захід», - пояснила керівник LiveJournal Russia Світлана Іваннікова. Раніше діти до 13 років могли користуватися LiveJournal з дозволу батьків або опікунів. При цьому обліковий запис позначається як «дитячий» - відповідно, з нього не можна було переглядати матеріали, позначені прапорцем «лише для дорослих». Керівництво ЖЖ також підкреслює, що зміни в угоду користувача вносять згідно з американським законом про захист прав дітей - формально LiveJournal знаходиться в юрисдикції США. Вікові бар'єри при використанні інтернет-сервісів є для США звичайною практикою - інші популярні ресурси (Facebook, YouTube, MySpace, Yahoo!) також підпорядковуються обмеженням, які регламентовані американським законодавством.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі