КНДР погодилася допустити на ядерні об'єкти інспекторів МАГАТЕ

Поділитися
КНДР погодилася допустити інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії на свої ядерні об'єкти, повідомляє CNN. За даними телеканалу, представники Північної Кореї зробили таку заяву після переговорів з губернатором американського штату Нью-Мехіко Білом Річардсоном, який раніше був міністром енергетики США і вважається експертом в області північнокорейської ядерної програми.
КНДР погодилася допустити інспекторів Міжнародного агентства з атомної енергії на свої ядерні об'єкти, повідомляє CNN. За даними телеканалу, представники Північної Кореї зробили таку заяву після переговорів з губернатором американського штату Нью-Мехіко Білом Річардсоном, який раніше був міністром енергетики США і вважається експертом в області північнокорейської ядерної програми.КНДР також погодилася розглянути пропозицію Річардсона про створення тристоронньої комісії за участю представників військового командування США, КНДР і Південної Кореї. Північна Корея оголосила себе ядерною державою у 2005 році, у 2006 і 2009 роках провела ядерні випробування, на які Рада безпеки ООН відреагувала санкціями. У резолюціях 1718 і 1874, окрім санкцій, міститься вимога до КНДР не проводити більше ядерних випробувань і запусків балістичних ракет, відмовитися від наміру володіти ядерною зброєю і повернутися до шестисторонніх переговорів з денуклеаризації Корейського півострова (за участю Північної і Південної Кореї, Росії, США, КНР, Японії). У листопаді 2010 року КНДР офіційно підтвердила розширення своєї ядерної програми, заявивши про кілька тисяч діючих центрифуг на підприємстві зі збагачення урану в Йонбені. Інспектори МАГАТЕ спостерігали за діяльністю в Йонбені до квітня 2009 року, коли КНДР припинила всі співробітництво з агентством і вислала його фахівців з території країни.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі