Італія запропонувала Єгипту створити в Червоному морі електромагнітний щит для відлякування акул

Поділитися
© fuelfix.com
Італія запропонувала Єгипту інноваційну ідею створення в Червоному морі в районі узбережжя Шарм-еш-Шейха електромагнітного щита для відлякування акул.
Італія запропонувала Єгипту інноваційну ідею створення в Червоному морі в районі узбережжя Шарм-еш-Шейха електромагнітного щита для відлякування акул. За словами фахівців, такий спосіб порятунку туристів від морських хижаків не вплине на морське судноплавство, а також абсолютно безпечний як для людей, так і для навколишнього середовища. За інформацією розробників ідеї «щита від акул», поширювані спеціальною технікою електромагнітні хвилі діятимуть точково на акул, відлякуючи їх від узбережжя. Цей спосіб уже успішно випробуваний на пляжах ПАР й Австралії. Єгипетські чиновники також зацікавилися цією ідеєю. Передбачено, що електромагнітний щит буде найближчим часом протестовано в Червоному морі в затоці Набак та у водах заповідника Рас-Мухаммед.

На початку грудня в районі Шарм-еш-Шейха було зафіксовано 5 нападів акул на відпочивальників. У результаті серйозно постраждало троє російських туристів й один громадянин України. 5 грудня 70-річна туристка з Німеччини загинула внаслідк нападу акули поблизу пляжу фешенебельного готелю Hyatt Regency в бухті Наама-бей.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі