Існуванню Латвії загрожує демографічна криза

Поділитися
З усіх маленьких національних країн Європи Латвія першою зіткнеться з проблемою виживання.Так вважає відомий демограф, керівник латвійського бюро Міжнародної організації міграції Ілмар Межс.
З усіх маленьких національних країн Європи Латвія першою зіткнеться з проблемою виживання.Так вважає відомий демограф, керівник латвійського бюро Міжнародної організації міграції Ілмар Межс.На думку експерта, навіть Естонія, незважаючи на меншу чисельність населення, перебуває зараз у кращій ситуації за рахунок більш високої народжуваності. "З початку кризи в 2008 році у Латвії відбувається падіння народжуваності, у естонців - приріст. Невеликий приріст - тисяча. Але це фантастичне досягнення. У свою чергу, в Латвії ми щороку втрачаємо десять тисяч жителів, не рахуючи тих, хто емігрував", - підкреслив Межс. Рішення проблеми демограф бачить у збільшенні народжуваності і неминучій імміграції. "Буде набагато більше приїжджих. Питання - чи буде це 5-10% від нинішнього числа жителів або всі 20-30%. Дуже важливим буде етнічне різноманіття: хай приїжджають грузини, вірмени, росіяни, українці, молдавани, китайці - з Європи до нас занадто багато не приїде. Але важливо, щоб не було домінування однієї етнічної групи", - заявив Ілмар Межс. Як повідомлялося раніше, чисельність населення України у вересні цього року також зменшилася на 9 тисяч 194 людини. Таким чином, на 1 жовтня чисельність населення країни склала 45 мільйонів 822 тисяч 214 осіб. Кількість міського населення на 1 жовтня становить 31 мільйон 444 тисяч 122 людини. Сільських жителів майже вдвічі менше:14 мільйонів 378 тисячі 92 людини.

За матеріалами ТСН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі