Ісландський вулкан втрутився у графік Обами

Поділитися
Ісландський вулкан Грімсвотн втрутився і в робочий графік президента США - Барак Обама з дружиною Мішель прибули до Лондона ввечері у понеділок, 23 травня, - на день раніше запланованого терміну - поки вулканічний попіл не закрив небо над туманним Альбіоном.

Президентське подружжя провело минулу ніч у резиденції посла США, а сьогодні вирушить до Букінгемського палацу, де буде жити протягом візиту.

Своє європейське турне Б.Обама почав з Ірландії. У понеділок він відвідав село Монеголл, де покуштував пива в місцевому пабі і зустрівся зі своїм далеким родичем (предки Б.Обами по материнській лінії були родом з Монеголла).

Увечері глава Білого дому виступив з промовою на площі Коледж-Грін в центрі Дубліна. Він говорив про близькість американського та ірландського народів - адже ірландське коріння мають більше 30 мільйонів громадян США.

Найактивніший вулкан Ісландії Грімсвотн вже порушив графік польотів у небі над Європою. Проте масштаб його виверження не таке значне, як торішня активність вулкана Ейяфйадлайокудля, і авіаперевізники сподіваються, що пертурбації будуть короткочасними. А поки хмара попелу та диму в бік Великобританії і в четвер може вже досягти Франції.

Компанія KLM скасувала у британських аеропортах 16 рейсів, запланованих на ранок вівторка, 24 травня.

А головний аеропорт Ісландії неподалік від Рейк'явіка відкрився після добової перерви в роботі.

Найбільше від виверження Грімсвотна постраждали поки ісландські фермери. Виверження супроводжувалося викидом в атмосферу отруйних парів, які отруїли посіви та домашню худобу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі