Громадськість Білорусі вимагає довести, що Некляєв живий

Поділитися
© pzorya.at.ua
У Білорусі дружина затриманого кандидата в президенти Володимира Некляєва Ольга Некляєва, а також кілька відомих білоруських літераторів передали заяву до Генпрокуратури і Комітету державної безпеки з вимогою організувати зустріч з Некляєвим.
У Білорусі дружина затриманого кандидата в президенти Володимира Некляєва Ольга Некляєва, а також кілька відомих білоруських літераторів передали заяву до Генпрокуратури і Комітету державної безпеки з вимогою організувати зустріч з Некляєвим.У білоруському секторі інтернету ходять чутки, що жорстоко побитий Некляєв мертвий або знаходиться в критичному стані. Раніше з вимогою звільнити Некляєва виступили Союз письменників Москви, Міжнародний, Білоруський і Польський ПЕН-центри. Поет і громадський діяч, претендент на вищий державний пост Володимир Некляєв був побитий бійцями спецназу в Мінську 19 грудня і доставлений до лікарні, звідки його викрали невідомі. За словами представників правоохоронних органів, Некляєв поміщений у слідчий ізолятор КДБ, оскільки є підозрюваним у кримінальній статті "організація масових заворушеннях". Адвокат Тамара Сидоренко безуспішно намагалася зустрітися зі своїм підзахисним, а це значить, що ось уже тиждень політика ніхто не бачив. Представники громадськості, серед яких письменник Володимир Орлов, поет Сергій Законников, кінорежисер Володимир Колос тощо оголосили владі вимогу показати їм Некляєва. За словами Володимира Орлова, дивує і насторожує, чому затриманого Некляєва ховають від адвоката, хоча до іншого екс-кандидата, також сильно побитого Андрія Саннікова, захист все ж допустили. Підозрюваними у кримінальній справі про масові заворушення в Мінську у день виборів президента країни 19 грудня проходять 22 людини: сім кандидатів у президенти, двоє з яких поки залишаються на волі, а також політики, громадські діячі та журналісти.

За матеріалами «Радіо Свобода»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі