Грищенко: Україна відішле своїх громадян в Афганістан

Поділитися
Після проголошення позаблокового статусу України залишається важливим партнером НАТО і буде продовжувати брати участь в операціях альянсу. Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко за результатами участі в саміті НАТО по Афганістану в суботу, 20 листопада, в Лісабоні.
Після проголошення позаблокового статусу України залишається важливим партнером НАТО і буде продовжувати брати участь в операціях альянсу. Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко за результатами участі в саміті НАТО по Афганістану в суботу, 20 листопада, в Лісабоні.За словами глави МЗС, в ході засідання українська сторона підтвердила, що Київ буде брати, хоча й обмежено, «участь у забезпеченні  Афганістана медиками, спеціалістами зі знищення саморобних вибухових пристроїв, саперів». «Це є теж важливим внеском у спільне зміцнення глобальної безпеки і стабільності у світі», - підкреслив Грищенко. «Важливо, що Україну після проголошення позаблокового статусу сприймається і буде важливим партнером НАТО, з ким альянс готовий вести політичний діалог і продовжувати ті програми співпраці, напрацьовані раніше і які ми тільки збираємося робити більш ефективними і більш спрямованими на вирішення як завдань реформування українських Збройних сил , так і за іншими напрямами взаємодії», - сказав міністр Міністр зазначив, що позаблоковий статус «не обмежує Україну стосовно того, щоб брати участь у миротворчих операціях, вести предметний політичний діалог з альянсом, в проведенні тих навчань, спільних заходів, які на сьогодні складають важливу основу для подальшого удосконалення діяльності не лише Збройних сил , а й інших структур, які відіграють важливу роль у забезпеченні нашої безпеки». За словами Грищенка, в ході засідання НАТО з афганського питання союзники по альянсу і країни, які брали участь у цій операції, розглянули питання подальшої стабілізації в цій країні, включно з передачею відповідальності за проведення операцій, забезпечення стабільності і безпеки в країні афганським збройним силам. У ході обговорення цього питання були визначені тимчасові рамки для переходу від забезпечення безпеки до «реального зміцнення економіки та зростання мінімальних економіко-соціальних стандартів у цій країні». Нагадаємо, дводенна нарада глав держав і урядів країн НАТО відкрилася в п'ятницю, 19 листопада, в Лісабоні. На саміті було прийнято нову десятирічну стратегічну концепцію НАТО, а також була досягнута домовленість про створення системи протиракетної оборони, яка буде здатна захистити всі країни НАТО. За матеріалами "Інтерфакс-Україна"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі