Грецька поліція знову втихомирює молодь

Поділитися
Грецька поліція минулої ночі втихомирювала студентів і школярів. Всі вони вийшли на вулицю у пам'ять про загиблого два роки тому підлітка, застреленого поліцейським, після чого Афіни кілька тижнів жили як під час стану облоги.
Грецька поліція минулої ночі втихомирювала студентів і школярів. Всі вони вийшли на вулицю у пам'ять про загиблого два роки тому підлітка, застреленого поліцейським, після чого Афіни кілька тижнів жили як під час стану облоги.З настанням темряви Афіни накрила нова хвиля запеклих зіткнень. Десятки молодих людей, переміщаючись по центру маленькими групами, почали закидати правоохоронців традиційним арсеналом грецького хулігана - пляшками із запальною сумішшю, каменями і палицями. Два роки тому 15-річний підліток Александрос Грігоропулос загинув від кулі поліцейського. Пізніше офіцер виправдовувався, що стріляв у повітря, однак суд був непохитний, призначивши йому довічне ув'язнення. Меморіальна церемонія швидко переросла спочатку в маніфестацію з транспарантами, а потім біля будівлі грецького парламенту на площі Синтагма молоді люди пустили в хід коктейлі Молотова. Після цього на вулицях почалися погроми. Через кілька годин сльозогінний газ і світлошумові гранати зробили свою справу. На якийсь час у центрі навіть запанував спокій. Однак із настанням темряви зіткнення поновилися з новою силою і не вщухали до ранку. Схожа картина була вночі і в інших великих містах країни - в Салоніках, Тріполі, Нафпліоні. Підсумок протистояння - розбиті вітрини магазинів, спалені дотла автомобілі, телефонні будки, сміттєві баки. Десятки людей отримали серйозні поранення, 84 учасників сутичок затримано. У тому, що вже наступної ночі сценарій повториться, в Греції зараз мало хто сумнівається.

За матеріалами: Вести.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі