Greenpeace: Кліматичні угоди можна підписувати і без США

Поділитися
Екологічна організація Greenpeace звернулася до урядів країн-учасниць кліматичних переговорів у Канкуні з пропозицією укласти дієву угоду, яка допоможе врятувати клімат.
Екологічна організація Greenpeace звернулася до урядів країн-учасниць кліматичних переговорів у Канкуні з пропозицією укласти дієву угоду, яка допоможе врятувати клімат.У Грінпіс кажуть, що одне із найбільших питань цієї зустрічі стосується США. «Чи має весь світ чекати, поки США почнуть рятувати клімат, чи уряди інших країн повинні прийняти угоду і зупинити зміну клімату незалежно від того, як і коли США зважаться діяти?», - говорить Вендель Тріо, директор з кліматичної політики Greenpeace International. Аргумент, що США - головний «постачальник» СО2 і мають взяти участь в глобальній угоді, все більш і більш схожий на виправдання за бездіяльність з боку інших учасників переговорів, наприклад ЄС і Китаю. Якщо країни готові чекати рішення США з питань зниження викидів СО2, вони повинні бути готові і прийняти економічні та соціальні ризики, пов'язані з впливом на клімат, констатують представники Greenpeace. «Ми не втрачаємо надії, що російська делегація займе на міжнародних кліматичних переговорах ділову і конструктивну позицію. А у своїх висловлюваннях перейде від маніпулювання цифрами до конкретних пропозицій щодо зниження викидів парникових газів в атмосферу, - говорить Ігор Підгорний, керівник програми з енергоефективності Greenpeace Russia, - Росія, як третя у світі країна за рівнем викидів, просто зобов'язана стати одним з лідерів у цьому процесі. В якості національної довгострокової мети ми, як і інші розвинені країни, повинні домагатися того, щоб наші викиди знизилися на 80% (від рівня 1990 року), а частка відновлюваних джерел енергії зросла до середини сторіччя до 50% у загальному енергобалансі». У результаті переговорів у Канкуні уряди країн-учасниць повинні прийняти важливі рішення і домовитися про те, як і коли ці рішення будуть виконуватися. У кінцевому рахунку, висновок юридично зобов'язуючої угоди необхідний. Експерти вважають, що тільки таким чином можна забезпечити істотне скорочення викидів СО2 у розвинених країнах, обмежити викиди у країнах, що розвиваються, і зобов'язати промислово розвинені країни допомагати боротися з наслідками кліматичних змін у бідних країнах.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі