Готують клон Wikileaks

Поділитися
Колишні співробітники Wikileaks збираються запустити проект повністю, що дублює ідею Wikileaks. При цьому вже заявлено, що новий ресурс не збирається конкурувати з «оригіналом». Головною перевагою нового сайту буде можливість доступу до великих масивів документів. Про це у вівторок, 30 листопада, повідомив співробітник Wikileaks Херберт Сноррасон.
Колишні співробітники Wikileaks збираються запустити проект, що повністю дублює ідею Wikileaks. При цьому вже заявлено, що новий ресурс не збирається конкурувати з «оригіналом». Головною перевагою нового сайту буде можливість доступу до великих масивів документів. Про це у вівторок, 30 листопада, повідомив співробітник Wikileaks Херберт Сноррасон. Серед причин створення нового сайту 25-річний студент з Ісландії назвав розбіжності у керівництві порталом і виконанні. Розробники планують, що сайт буде «абсолютною протилежністю Wikileaks», але спиратиметься на ті ж ідейні принципи - повідомляти актуальну інформацію. Планують, що новий сайт буде запущено в середині грудня. Про це заявив колишній фахівець Wikileaks Даніель Домшайт-Берг. За його словами, у новому проекті має бути можливість доступу одразу для великої кількості людей до великого обсягу документів. Серед недоліків Wikileaks Домшайт-Берг назвав, зокрема, неможливість відстежити, коли який документ був викладений у Мережу й чому. З назвою творці нового проекту ще не визначилися. Новий проект, який розробили колишні співробітники Wikileaks, не буде направлений ні проти Wikileaks, ні проти творця сайту Джуліана Ассанжа. Творці нового сайту підкреслюють, що не хочуть бути конкурентами колишнього роботодавця.

За матеріалами DW-WORLD

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі