Головний архітектор Києва розповів, де в першу чергу реконструюють хрущовки

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
У першу чергу буде проведено реконструкцію старих панельних будинків у районі вулиць Маршала Гречка, Івана Кудрі, а також бульварів Дружби народів та Лесі Українки, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» головний архітектор Києва Сергій Целовальник

У першу чергу буде проведено реконструкцію старих панельних будинків у районі вулиць Маршала Гречка, Івана Кудрі, а також бульварів Дружби народів та Лесі Українки, заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

«Насамперед, потрібно провести комплексну реконструкцію кварталів зі старим панельним житловим фондом. Це - квартал на вул.Маршала Гречка, квартал, обмежений вул.Івана Кудрі, бульварами Дружби народів та Лесі Українки. Для цих кварталів розроблені містобудівні обгрунтування реконструкції. Вони й визначають обсяги нового житлового будівництва, об'єктів соціальної інфраструктури, модернізації інженерних і транспортних мереж», - розповів головний архітектор.

При цьому він підкреслив, що на сьогоднішній день в місті є пошти тисячі старих панельних будинків.

«Нині у місті 1959 житлових будинків перших масових серій (438, 464, 480, 560 та інші), з них 931 панельний будинок. Термін служби їх за капітальністю становить 125 років. Ступінь зношення (на сьогоднішній день) перевищує 60%. Якщо конструктивна стійкість будинків присутня, то їхня відповідність сучасним вимогам комфортності та енергозбереження (особливо опір теплопередачі) абсолютно не відповідає чинним нормативам. Не кажучи вже про стан інженерних мереж і систем», - підкреслив Целовальник.

При цьому, за його інформацією, щільність населення в кварталах старої індустріальної забудови складає до 250 людей на гектар, у той час як для Києва середня щільність у кварталах нової житлової забудови сягає 450-550 осіб на гектар.

Детальніше читайте в інтерв'ю Олега Вергеліса з Сергієм Целовальником у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі