Головна ялинка столиці запалить свої вогні 17 грудня

Поділитися
Головну новорічну ялинку країни в цьому році планують запалити 17 грудня. Про це сьогодні під час розширеного засідання колегії Київської міської держадміністрації заявила начальник Головного управління культури і мистецтв КМДА Світлана Зоріна.
Головну новорічну ялинку країни в цьому році планують запалити 17 грудня. Про це сьогодні під час розширеного засідання колегії Київської міської держадміністрації заявила начальник Головного управління культури і мистецтв КМДА Світлана Зоріна.«У цьому році головну новорічну ялинку на Майдані Незалежності планується запалити 17 грудня о 17:00. На святі очікується присутність президента України Віктора Януковича, Митрополита Київського і всія України Володимира, керівництва міста», - зазначила Зоріна. За словами чиновниці, монтаж новорічної ялинки розпочався 3 грудня, і його планується завершити до 16 грудня. Чиновниця також підкреслила, що цього року вперше за 24 роки каркас ялинки був відремонтований, оскільки термін гарантії на нього закінчився, а експлуатація без реконструкції заборонена. За словами Зоріної, для оформлення каркасу головної новорічної ялинки країни планується використати близько 450 живих ялинок. «Цими деревцями забезпечують за рахунок планового санітарного вирубування, яка не шкодить зеленим насадженням", - підкреслила вона. Висота новорічної ялинки складе 35 метрів. Окрім цього, Зоріна повідомила, що була створена нова комп'ютерна програма, яка дасть можливість більш оригінально розмістити на ялинці світлодіодні гірлянди. «Зміниться геометрія світлового оформлення, яке цього року буде вертикальним. Вперше в художньому оформленні ялинки будуть переважати національні мотиви - елементи традиційного українського орнаменту», - пояснила чиновник. За словами начальника Головного управління культури і мистецтв КМДА, ялинка буде прикрашена 1200 ліхтариками, і буде світитися п'ятьма кольорами. Також Зоріна повідомила, що цього року було виготовлено 160 нових ялинкових іграшок, розмір кожної - 1-1,5 м. За словами чиновниці, іграшки виготовлені зі спеціального пожежостійкого матеріалу, але при цьому легкі, щоб у випадку, якщо іграшка впаде, вона не могла травмувати дитину. Нагадаємо, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов заявив, що підготовка столиці до новорічних свят проходить переважно за рахунок спонсорських коштів.Раніше повідомлялося, що ця новорічна красуня - остання «жива»: починаючи з наступного року, ялинка буде штучною, щоб закликати киян берегти природу. На Новий рік і Різдвяні свята живі ялинки можна взяти напрокат. Державний комітет лісового господарства посилив охорону хвойних лісових насаджень та селекційних плантацій. За зрубану ялинку доведеться заплатити штраф до 1607 гривень. У столиці минулого тижня почали продавати ялинки.

За матеріалами ЛІГА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі