Еквадор запропонував притулок засновнику WikiLeaks

Поділитися
© klient-banking.ru
Еквадор готовий надати притулок засновнику Wikileaks Джуліану Ессанджу. Про це в понеділок, 29 листопада, повідомив заступник глави МЗС Еквадору Кінтто Лукас.
Еквадор готовий надати притулок засновнику Wikileaks Джуліану Ессанджу. Про це в понеділок, 29 листопада, повідомив заступник глави МЗС Еквадору Кінтто Лукас. Еквадор готовий прийняти Ессанджа «без будь-яких умов». «Ми запрошуємо Ессанджа до Еквадору, щоб він зміг вільно поширювати інформацію, яку має, причому не лише через інтернет, а й через інші публічні джерела», - підкреслив Лукас. Про реакцію засновника WikiLeaks на пропозицію влади Еквадору поки нічого не відомо. Австралійця Джуліана Ессанджа у середині листопада 2010 року правоохоронні органи Швеції оголосили в міжнародний розшук у рамках розслідуваної щодо нього з серпня 2010 року кримінальної справи про сексуальні домагання до двох жінок. Сам Ессандж висунуті звинувачення категорично заперечує, вважаючи, що справа була сфабрикована з метою дискредитувати WikiLeaks. Початок розслідування, вказує Ессандж, було приурочено до публікації WikiLeaks десятків тисяч секретних документів Пентагону про військову операцію в Афганістані. Про місцезнаходження Джуліана Ессанджа наразі точно не відомо, було повідомлено лише, що в середині листопада, коли Швеція видала міжнародний ордер на його арешт, засновник WikiLeaks був у Великобританії. До того, як стати фігурантом кримінальної справи, Ессандж намагався отримати посвідку на проживання і право на роботу в Швеції, на території якої були розташовні сервера WikiLeaks. У жовтні WikiLeaks опублікував так зване «іракське досьє» - близько 400 тисяч документів про збройний конфлікт у цій країні, а в кінці листопада виклав листування американських дипломатів. У зв'язку з появою у відкритому доступі документів з дипломатичної пошти, частина з яких носить гриф «таємно», американські правоохоронні органи розпочали кримінальне розслідування. Однак поки в США жодних звинуваченнь проти Ессанджа не висунуто.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі