«ДТ» публікує повний текст Плану дій щодо візового діалогу між Україною та ЄС

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
План дій щодо візового діалогу між Україною та ЄС, підписаний за підсумками саміту Україна - ЄС, що відбувся у Брюсселі 22 листопада, передбачає як значне число технічних вимог до української сторони, так і прийняття низки політичних рішень.
План дій щодо візового діалогу між Україною та ЄС, підписаний за підсумками саміту Україна - ЄС, що відбувся у Брюсселі 22 листопада, передбачає як значне число технічних вимог до української сторони, так і прийняття низки політичних рішень.Зокрема, особливий акцент у документі зроблено на законодавче покращення боротьби з корупцією в країні. Одна з вимог, зокрема, звучить так: «Прийняття законодавства про запобігання та боротьби з корупцією та створення єдиного і незалежного антикорупційного агентства, зміцнення координації та обміну інформацією між органами, відповідальними за боротьбу з корупцією» Окрім того, план дій передбачає затвердження національної стратегії щодо профілактики та боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, а також прийняття закону про запобігання фінансуванню тероризму. Як повідомлялося раніше, документ містить перелік із 60 вимог ЄС до України. Виконання Плану дій передбачає два етапи: адаптацію законодавства до вимог ЄС, з подальшою імплементацією прийнятих законодавчих норм. ЄС зобов'язав Україну переглянути або зовсім скасувати реєстрацію (прописку) українських громадян та іноземців, що законно перебувають на території країни, «з метою запобігання необгрунтованим обмеженням і заборонам свободи їх переміщення територією України». Рівень і якість виконання цієї стратегії будуть контролюватися Євросоюзом; при цьому показники ефективності боротьби зі злочинністю, до яких необхідно прагнути, ніде не зафіксовані. Слід зазначити, що критерії «ефективності та адекватності» відсутні й у більшості інших пунктів ПД. В Єврокомісії пояснюють, що чисельні показники будуть представлені українській стороні в процесі роботи. Повний текст Плану дій читайте тут.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі