Білорусь очікує прокачування нафти по «Одеса-Броди» 22 листопада

Поділитися
У ЗАТ «Білоруська нафтова компанія» (БНК) очікують, що пробне прокачування нафти нафтопроводом «Одеса-Броди» в аверсному режимі відбудеться 22 листопада.

У ЗАТ «Білоруська нафтова компанія» (БНК) очікують, що пробне прокачування нафти нафтопроводом «Одеса-Броди» в аверсному режимі відбудеться 22 листопада.

«Танкер став під розвантаження у терміналі «Південний» в четвер у середині дня. Процедура розвантаження, експертизи сировини, митного оформлення вантажу і закачування нафти в нафтопровід триватиме не один день. За нашими розрахунками, запуск нафтопроводу в аверс відбудеться не раніше понеділка», - повідомляє  «Белорусский партизан».

Нагадаємо, міністр палива і енергетики України Юрій Бойко прогнозував пробне прокачування нафти в аверсному режимі нафтопроводом Одеса - Броди до Білорусі вже в кінці листопада. Зараз венесуельська нафта, яка закуповується Білоруссю, надходить в танкерах до порту Одеси, а звідти доставляється на Мозирський НПЗ залізницею транзитом через Україну.

Як повідомлялося раніше, під час пробного прокачування нафтопроводом Одеса - Броди буде доставлена російська нафта згідно з контрактом на умовах своп, укладеним між Білоруською нафтовою компанією і PDVSA (Венесуела).

Раніше джерела у профільному білоруському держвідомств відзначали, що для заміщення може бути використана нафта з Азербайджану, Росії, Казахстану, Ірану та деяких інших країн.

За матеріалами «Белорусского партизана»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі