Аварія Ту-154: Слідство вивчає паливо та історію ремонтів

Поділитися
Слідчі, що займаються справою про аварію Ту-154 "дагестанських авіаліній", вилучили всю документацію Внуковського авіаремонтного заводу, яка стосується ремонту літака, проведеного у 2009 році, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерело у Слідчому комітеті. Водночас в аеропорту Сургута вилучили зразки палива, яким був заправлений Ту-154.
Слідчі, що займаються справою про аварію Ту-154 "дагестанських авіаліній", вилучили всю документацію Внуковського авіаремонтного заводу, яка стосується ремонту літака, проведеного у 2009 році, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерело у Слідчому комітеті. Водночас в аеропорту Сургута вилучили зразки палива, яким був заправлений Ту-154.Раніше у ЗМІ неофіційно повідомлялося про те, що причиною аварії міг стати технічний стан літака або паливо. Зокрема, висловлювалася версія про те, що двигуни відмовили, оскільки літак був заправлений "літнім паливом, без спеціальних антифризів". Окрім того, співробітники Слідчого комітету вилучили документи, що стосуються льотної експлуатації Ту-154, у Махачкалінському офісі "Авіаліній Дагестану". Співробітники компанії уточнили, що мова йде не про обшук; слідчі просто вимагали низку документів. Ту-154 вилетів із Внукова до Махачкали вдень у суботу. Незабаром після вильоту в нього відмовили два двигуни і літак здійснив жорстку посадку у Домодєдово, розвалившись на три частини. На борту знаходилися 163 пасажири і 9 членів екіпажу. Два пасажири, у тому числі брат президента Дагестану, загинули. Близько 80 людей отримали поранення, понад 50 із них знадобилася госпіталізація. Пріоритетної версії події у слідства поки немає. У Міждержавному авіаційному комітеті вже почалася розшифровка даних двох бортових самописців, третій, мовний, поки не знайдений. Порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 263 КК ("порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту").

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі