Amazon.com припинила надавати хостинг ресурсу WikiLeaks

Поділитися
Компанія Amazon.com припинила надавати послуги хостинг інтернет-ресурсу WikiLeaks, який опублікував на цьому тижні 250 тисяч «закритих» документів з листування американських дипломатів.
Компанія Amazon.com припинила надавати послуги хостингу інтернет-ресурсу WikiLeaks, який опублікував на цьому тижні 250 тисяч «закритих» документів з листування американських дипломатів. Таке рішення компанія прийняла у зв'язку з відповідним запитом від голови Комітету Сенату США з національної безпеки Джозефа Лібермана, після того як стало відомо, що WikiLeaks перевів свою базу даних на сервери американської компанії. WikiLeaks уже підтвердив повідомлення про відмову компанії Amazon.com продовжити надавати хостинг. У зв'язку з цим сайт був недоступний протягом декількох годин, поки знову не «переїхав» на свій попередній сервер у Швеції, від якого власники WikiLeaks змушені були раніше відмовитися через масивні хакерські атаки. Як заявили представники WikiLeaks у своєму блозі коротких повідомлень Twitter, тепер база даних сайту буде переведена на сервери в Європі. «Сервери WikiLeaks на Amazon відключені. І це свобода слова у вільній країні! Чудово! Тепер ми витратимо гроші, щоб найняти людей в Європі», - заявив сервіс.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі