Московська міліція відпустила 70 затриманих на Тріумфальній площі опозиціонерів

Поділитися
На Тріумфальній площі в Москві в суботу, 31 липня, було затримано 70 представників опозиції за проведення несанкціонованого мітингу. На затриманих були складені протоколи про адміністративне правопорушення і всіх їх уже відпустили.

На Тріумфальній площі в Москві в суботу, 31 липня, було затримано 70 представників опозиції за проведення несанкціонованого мітингу. На затриманих були складені протоколи про адміністративне правопорушення і всіх їх уже відпустили.

За даними московської міліції, на Тріумфальну площу прийшли 200 представників опозиції. На площі протягом дня побувало близько 300 представників засобів масової інформації.

Учасники цієї акції, що була організована низкою опозиційних рухів і правозахисників, уже в десятий раз проводять її на захист 31-ої статті Конституції РФ, яка проголошує свободу зборів і мітингів. Московська влада жодного разу не дозвилила проведення цієї акції на Тріумфальній площі. Співробітники міліції затримувала всіх, хто мав при собі  символіку з написом «31 число». Водночас міліціонери через гучномовці попереджали учасників акції про незаконність її проведення.

Організаторів акції, одного з членів руху «Солідарність» Бориса Нємцова і лідера «Лівого фронту» Сергія Удальцова, відпустили з міліції увечері, 31 липня.

Після того, як Нємцов вийшов з будівлі ОВД «Тверської», він заявив: «Мене намагаються звинуватити за статею 19.3 - непокора співробітникам міліції, і це загрожує мені 15 добами арешту».

«Тоді як у нас к Росії горить купа пожеж, співробітники міліції розганяють акцію опозиції на Тріумфальній площі. Найголовнішу пожежу міліція гасить на Тріумфальній площі, щоб не допустити туди, на площу, опозицію», - сказав Нємцов.

За даними «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі