Данилюк: Янукович і Азаров прийшли на Майдан, тому що бояться соціального вибуху

Поділитися
© pravda.com.ua
Відвідування президентом України Віктором Януковичем і прем'єр-міністром Миколою Азаровим наметового містечка на столичному Майдані Незалежності свідчить про те, що влада боїться соціального вибуху і не хоче виглядати не в кращому світлі перед партнерами країн Західної Європи, вважає один з організаторів акції протесту проти Податкового кодексу Олександр Данилюк.
Відвідування президентом України Віктором Януковичем і прем'єр-міністром Миколою Азаровим наметового містечка на столичному Майдані Незалежності свідчить про те, що влада боїться соціального вибуху і не хоче виглядати не в кращому світлі перед партнерами країн Західної Європи, вважає один з організаторів акції протесту проти Податкового кодексу Олександр Данилюк.«Якщо Янукович і Азаров таки відвідали наметове містечко це свідчить про те, що вони бояться наслідків цієї акції, що соціальна напруженість може спричинити до соціального вибуху. Крім того, Віктору Федоровичу (Януковичу - ред.) у зв'язку з соціальною нестабільністю в очах Західної Європи не вигідно виглядати не дуже добре», - сказав Данилюк, коментуючи зустріч президента і прем'єра з представниками наметового містечка на Майдані. Негативним моментом він назвав відмову Януковича обговорювати питання переформатування Верховної Ради, оскільки більшість протестуючих підтримують ініціативу референдуму про достроковий розпуск парламенту. «Це половинчаста позиція з боку Януковича» - сказав Данилюк. Він також повідомив, що глава держави в четвер, 2 грудня, планує зустрітися з учасниками акції, але формат цієї зустрічі поки що не відомий. Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович і Азаров у суботу, 27 листопада, прибули на Майдан Незалежності, де провели зустріч з підприємцями, що протестують проти прийняття Податкового кодексу. Безстрокова акція протесту підприємців проходить у Києві на Майдані Незалежності з 22 листопада. Вони вимагають від Януковича застосувати право вето до прийнятого Верховною Радою Податкового кодексу, що серйозно змінює умови ведення бізнесу за спрощеною системою оподаткування. Проти набуття чинності Податкового кодексу протестують і в інших містах України. Верховна Рада прийняла Податковий кодекс 18 листопада. Введення документу в цілому передбачене з 1 січня 2011 року, водночас для низки норм передбачений перехідний період від трьох до шести місяців. Спікер парламенту Володимир Литвин підписав Податковий кодекс 26 листопада, і наразі  він  знаходиться в Адміністрації президента. За матеріалами «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі